注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

saning1210的博客

 
 
 

日志

 
 
 
 

《DR-Max 比賽》~~ 填色比賽結果 | 有免費評估! 讚!!!  

2015-11-04 14:31:57|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

DR Max英語評估,真係為小朋友度身測量英語水平噶好測試身為父母,其實真係好忙咯,要顧及工作顧及家庭,仲要顧及埋小朋友噶起居飲食,學習情況,有時候父母自己覺得已經做到好足,小朋友噶學習無落後到,但無一個系統式噶教學,你真係唔知道小朋友究竟吸收左幾多。

 

我有個朋友係DR Max工作噶,佢話宜家DR Max有個英語評估測試,可以帶埋仔仔去免費測下,當時我話唔使啦,平時自己都有教佢英文,應該OK噶,但最後係佢勸說下,都係去左做測試,因為唔係我朋友幫仔仔做,所以我好驚個sales會狂sale我,又會踩低小朋友,但其實我係旁邊睇住佢地測試,有好多我覺得平時有教過仔仔噶,佢都答唔出,個sales姐姐亦都好耐心咁幫仔仔做測試,無網上D人所講,機構為左賣產品會狂踩小朋友。

 

做完測試出嚟之後,sales姐姐同我傾左陣,希望我可以買套教材翻去俾仔仔學下,我都知道DR Max係兒童英語教材噶專家,但當時我對DR Max未係了解好多,唔知道DR Max好唔好,所以就無買到,到之後我翻屋企查左好多關於DR Max噶資料,覺得DR Max英語教材真係幾好!所以買左套翻去俾仔仔用。等用過一段時間之後我再同大家分享一下。

果日帶阿仔去參加DR Max填色比賽,原先諗住係帶佢去參加課餘活動,唔使佢成日屈係屋企一個人咁無聊,雖然仔仔畫得好似梵高咁抽象,但係點知佢竟然拿左第二名,哈哈,真係無諗到!其實係屋企真係無咩做,好彩有DR Max教材陪住仔仔,可以教佢學英文,仔仔平時得閒就拿住支點讀筆跟住本教材自己學,基本上唔使我點理,解放左我唔少時間去偷雞做自己鐘意做噶事,哈哈。

 

其實DR Max間公司真係幾好,教材為小朋友量身訂造,而且平時仲舉辦“DR Max嘉年華”、“DR Max填色比賽”等活動可以豐富小朋友噶課餘時間。仔仔亦都唔會覺得學習英語係一件困難,或者無聊噶事,有咁多小朋友一齊學,大大咁提高左佢噶學習興趣,不得不說一句,DR Max真係掂!

 

 

  评论这张
 
阅读(2)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018